MPI Netherlands Nieuwsbrief

Ontvang uitnodigingen voor events & trainingen en blijf op de hoogte van nieuws uit de branche!
Meld je aan

Honorary Achievment Chapter Award

 

 

De (nieuwe) realiteit

Amerpodia-babs-120220-IMGM3377-bewerkt-4-HR

By: Babs Nijdam | dec 4, 2020

Het voelt alsof ik in een rollercoaster zit en ik kan er niet meer uit. Het ene moment denk ik dat ik misschien een lichtje aan het einde van de tunnel zie maar toch blijkt dat de tunnel nog veel langer is dan gedacht. Nee het is geen nachtmerrie, we leven in een nieuwe realiteit.

Het is schrijnend om te zien wat er met onze industrie gebeurd, collega’s die hun baan kwijtraken, bedrijven die omvallen. Dat is de realiteit. Natuurlijk zijn er fantastische voorbeelden van live, online en hybride events maar dat is maar een fractie van wat we gewend zijn.

Gelukkig testen we de status quo en ontplooien zich tal van mooie voorbeelden en initiatieven hoe we in deze tijd wel elkaar kunnen blijven ontmoeten. Zo was ik laatst bij Project Playground, een fantastisch voorbeeld van hoe live impact maakt, ook met alle maatregelen. En het leukste is; alle collega’s weer te zien. Wat krijg ik daar een energie van!

Maar wat ik me hardop afvraag, hoe kunnen we deze energie vertalen naar onze stakeholders en opdrachtgevers. Zien zij de impact van live zoals wij dat zien? Als branche hebben we het voornamelijk over vertrouwen en veiligheid. Natuurlijk moet het dat er zijn, dat is de basis. Maar die is er niet. Uit een enquête van eventmanagersblog blijkt dat er weinig vertrouwen is. Sterker nog,  de meeste eventmanagers vinden het pas echt veilig als er een vaccin is.

Moeten we het niet hebben over de waarde van een event (live, hybride of online) en wat je daarmee kan bereiken (met die waarde?)? Voor je business, je personeel of ontwikkeling? We moeten in gesprek blijven met onze stakeholders en organiseren op basis van wat zij willen bereiken. Het mooie is dat we een breder pallet van (digitale)  middelen hebben om daarbij te ondersteunen.

En al die digitale mogelijkheden zullen ook niet verdwijnen. Dat is de (nieuwe) realiteit. Onze branche zal ook na corona blijvend veranderen. Wat voor invloed zullen deze ontwikkeling hebben op ontmoetingen? Door digitale ontwikkelingen zijn meerdere branches al blijvend veranderd; de muziekindustrie, media, film etc. Dus waarom zal het onze industrie bespaard blijven? Een interessant artikel van Skift doet een schot voor de boeg hoe we ons gaan ontwikkelen. Natuurlijk is dit geen exacte wetenschap maar dit wordt wel onze (nieuwe realiteit).

Onze verhaal zal niet veranderen; als eventbranche kunnen we met alle live en digitale mogelijkheden impact maken, ontmoetingen faciliteren en ontwikkeling stimuleren. Dus hoe we kunnen hier op anticiperen? Ons verdienmodel hierop aanpassen?

Mijn (nieuwe) realiteit is dat ik als zovelen ook mijn baan ben kwijtgeraakt en ik neem deze tijd om mijzelf verder te ontwikkelen voor de (nieuwe) realiteit. Ik ga lezen, cursussen volgen en sparren met branchegenoten (ik sta altijd open voor een kop koffie 😊). Ik blijf denken in kansen en mogelijkheden omdat ik in deze branche geloof en omdat die mij lief is.

 

Author

Babs Nijdam 2018-10-01
Babs Nijdam

 

 

 

 

 

Connect with Us