MPI Netherlands Nieuwsbrief

Ontvang uitnodigingen voor events & trainingen en blijf op de hoogte van nieuws uit de branche!
Meld je aan

 

 

Gekeken in de keuken van… de Huishoudbeurs

Huishoudbeurs-767x511

By: MPI Nederland | sep 27, 2018

Op dinsdag 21 februari was de 72ste editie van de Huishoudbeurs het toneel voor een uniek MPI event. In deze derde editie van de Experiental Event Series in Nederland was de moeder aller beurzen in ieder geval al het meest besproken platform van deze serie tot dusver.
Het kopje koffie tijdens het welkom bracht de tongen al snel los, want wie heeft er nu niet een mening over de Huishoudbeurs? Alle stereotypen kwamen voorbij terwijl men op de achtergrond kon genieten van oude filmbeelden, foto’s en posters vanaf 1955, de eerste echte editie van de Huishoudbeurs.

Dat er veel veranderd is, bleek al wel tijdens het plenaire gedeelte waar naast het verleden, ook het heden werd betrokken om de verschillen aan te duiden. Op het vlak van marketing, beleving, consumptie en vooral ook het business model gaven prachtig 7 decennia van ontwikkeling weer.
Het absolute hoogtepunt was de tijd die Beursmanager Nicole Mengerink vrij had gemaakt voor de deelnemers. In een uitgebreide Q&A gaf zij naast de historie en ontwikkeling ook schitterende inzichten in de cijfers en feiten achter dit evenement. Zo trekt de huishoudbeurs ieder jaar rond de 250.000 consumerende bezoekers over 9 dagen. Ieder van deze bezoekers neemt gemiddeld ruim 7 kilo aan artikelen mee naar huis en geven ze gemiddeld 111 Euro per persoon uit op de beursvloer!

Ook gaf Nicole inzicht in hoe ze met haar team constant bezig blijft met het concept, de ontwikkeling en de balans tussen tevredenheid van standhouder en bezoeker. Met name haar eerlijkheid over minder geslaagde concepten en hoe het team blijft leren van iedere editie is iets wat de deelnemers erg waardeerden.

Daarna was het tijd om de werkvloer op te gaan. Bij drie verschillende afdelingen werd langsgegaan om te zien wat dit evenement voor hen inhoud. Bij Traffic Control kregen de deelnemers van Wim Braakman te horen hoe de RAI omgaat met de duizenden auto’s en honderden bussen en vrachtwagens. En vooral ook hoe men omgaat met de impact van alle evenementen voor de omgeving. Het totale communicatieplan, van de wijkagent tot aan Rijkswaterstaat, gaf nog maar eens aan wat de schaal is van deze beurs.

Vervolgens hoorden de deelnemers in het Hospitality Crew Centre van de RAI hoe men alle flexkrachten inzet. Met op de achtergrond ruim 1500 vers gestoomde uniformen legde Kitty Sanders daar uit wat de impact is van 400 – 600 flex krachten per dag. Een volledige gestandaardiseerd proces van training, check-in, registratie en evaluatie vind dagelijks plaats voor alle flexkrachten.

Als laatste was het de beurt aan Milou Dankers van DB Schenker. Als vaste partner van de RAI is DB Schenker nauw betrokken bij de bevoorrading en opslag van alle standproducten. De dagelijkse druk om alle verschillende stands weer op tijd te bevoorraden met de juiste producten levert tijdens de Huishoudbeurs ook voor het ervaren DB Schenker nog ieder jaar weer topdrukte op.

Daarna was het tijd voor de deelnemers om zelf de beursvloer op te gaan en met eigen ogen te ervaren wat de huishoudbeurs inhoudt. Na ruim een uur kwam iedereen terug in de zaal en werden de ervaringen gedeeld. Toen iedereen weer plaats had genomen vroegen Berend Bouwman & Joas Kemerink, de gastheren van de dag, de deelnemers een bijzondere vraag; “wie was van plan vandaag hier iets aan te schaffen”? Niemand stak zijn hand op. “En wie heeft er zojuist iets aangeschaft”; bijna 20 deelnemers staken hun hand op, waarna iedereen hard moest lachen om wat deze beurs met je doet.

Aan het eind van de dag stond er vooral één conclusie voor iedereen als een paal boven water. De Huishoudbeurs is een Nederlands fenomeen. Ongeacht ieders persoonlijke mening bleek vooral de totale omvang en impact voor iedereen die werkzaam is in meetings, marketing of consumerproducts, bijzonder leerzaam.

Klik hier voor een sfeer impressie.


Huishoudbeurs3-767x511

Huishoudbeurs2-767x511
 

Author

PersonPlaceholder
MPI Nederland

 
Meer opmerking laden
Nieuwe code
Comment by from

 

 

 

Connect with Us