MPI Netherlands Nieuwsbrief

Ontvang uitnodigingen voor events & trainingen en blijf op de hoogte van nieuws uit de branche!
Meld je aan

 

 

Het nieuwe Nu is zo gek nog niet

Blog Sven Boelhouwer

By: Sven Boelhouwer | sep 27, 2020

De mooiste locaties staan leeg, medewerkers die jaren vuur uit sloffen liepen krijgen een sociaal plan onder de neus en onze toekomstige vakgenoten komen niet aan stages, laat staan banen. Regelgeving treft ons hard en is onverklaarbaar. Net zo weinig mensen in een bruin café als in de hallen van de RAI of de Jaarbeurs? Niemand die dat met droge ogen kon uitleggen.

En toch…dit jaar biedt ook kansen voor ons vak. Het vak van mensen bij elkaar brengen, van het maken van echte connecties, van het creëren van beleving. Door dit wereldwijde experiment van sociale onhandigheid als gevolg van de pandemie, wordt de ontmoeting – van boardroom tot werkvloer - eindelijk op waarde geschat. Een mens weet pas wat hij mist, als het er niet is.

We staan sociaal droog. Vooral zakelijk. Als reactie ontstaan nieuwe initiatieven. Live, online of iets er tussenin. In veel gevallen wordt er hard nagedacht over hoe die ontmoeting er uit moet zien. Voor wie die is bedoeld. Nu er online van alles gebeurt is er aandacht voor kortere sessies en minder zenden om deelnemers betrokken te houden. Nu we live voorzichtig weer wat doen, denken we na over interactie, het faciliteren van de pauzemomenten en de flow van een bezoeker.  

Interessant. Na jaren stoeien om de meerwaarde van een stevig event- en experience design aan te tonen, beginnen de raderen nu te draaien. Waar op directieniveau wordt besloten om tijdelijk geen events te organiseren, wordt door diezelfde directeur (m/v) straks groen licht gegeven.

Events vinden niet langer plaats ‘omdat we dat elk jaar doen’, maar in samenspraak tussen directie en de eventmanager die het plan van A tot Z toelicht. Die uitlegt waarom er voor een event wordt gekozen en hoe meetbare doelstelling worden behaald. Die laat zien hoe strak de registratie is ingericht, hoe de bezoekersstroom wordt begeleid, hoe het event voor de deelnemer een beleving vormt. Die aantoont wat de meerwaarde van haar (m/v) kennis van dit vak biedt voor de organisatie.

Door deze pauze hebben we het als branche zwaar, maar voor ons vak lijkt het zo gek niet. Nu de kracht van de ontmoeting op waarde wordt geschat. Nu de rol van de eventmanager serieus wordt genomen. Nu het belang van events als middel in de communicatiemix én als prikkel voor het creëren van betrokkenheid, interactie en echte verbinding wordt gezien. Dan is dat Nieuwe Nu helemaal zo gek nog niet.

 

Author

Sven Boelhouwer
Sven Boelhouwer
Freelance Event Manager at No Desk

 

 

 
Meer opmerking laden
Nieuwe code
Comment by from

 

 

 

Connect with Us