MPI Netherlands Nieuwsbrief

Ontvang uitnodigingen voor events & trainingen en blijf op de hoogte van nieuws uit de branche!
Meld je aan

 

 

Partner in de spotlight – MeetingMonitor

MeetingMonitor-MPI-3-300x161

By: MPI Nederland | sep 27, 2018

MPI en MeetingMonitor – partners in toegevoegde waarde


Waarom ga jij naar de events van MPI? Een vraag die niet eenduidig te beantwoorden is. De één gaat bijvoorbeeld om kennis te vergaren, een ander wil vooral contacten onderhouden of leggen en weer een ander wil op de hoogte blijven van ontwikkelingen in ons vakgebied. En de reden kan ook nog eens per event verschillen. 

Wat jouw reden voor deelname ook is, MPI is er alles aan gelegen om de toegevoegde waarde van jouw deelname zo groot mogelijk te laten zijn.

Dankzij de 10 jaar samenwerking met MeetingMonitor verkrijgt MPI veel inzicht in hoe deelnemers elk event ervaren hebben en waar de kansen zitten om het een volgende keer nog beter te doen. Dat is de reden waarom jij na elk event een korte evaluatie van onze partner MeetingMonitor ontvangt.  

Structureel inzicht
Door structureel elk event te evalueren hebben we steeds beter inzicht in de elementen die MPI events waardevol maken voor elke deelnemer. Op basis van jullie feedback hebben we regelmatig de formats van events aangepast en zie je onderwerpen veranderen of juist terugkomen, omdat de behoefte aan verdieping groot is (zoals onlangs bij de events omtrent de Code Geneesmiddelen Reclame en Congressen). De inzichten hebben ook geleid tot bijvoorbeeld specifieke events voor planners, suppliers en/of andere subgroepen binnen MPI, evenals tot kijkjes achter de schermen bij events als de Huishoudbeurs, The Passion en de Tour de France.   

De feedback uit de evaluaties is een welkome bron van inzicht voor de events commissie om telkens weer nieuwe, passende en nog betere events te organiseren. De gemiddelde waardering voor de MPI Nederland bijeenkomsten hebben we zo in de afgelopen jaren structureel boven de 8 weten te krijgen en houden.  

Congressen en events met toegevoegde waarde
Binnen MPI kennen we MeetingMonitor vooral van de evaluaties, maar daarachter gaat nog veel meer schuil. Reden om in deze ‘in de spotlight’ Nico Meyer, CMM aan het woord te laten.  “Al meer dan 25 jaar ben ik geboeid door het fenomeen congressen en events, en dan vooral hoe we deze optimaal van toegevoegde waarde kunnen laten zijn,” vertelt Nico. “In 2007 ben ik MeetingMonitor gestart, omdat ik me in de congreslocatie waar ik directeur was verbaasde over de papieren evaluatieformulieren die deelnemers onder hun neus geduwd kregen bij vertrek. Men moest invullen, want anders kreeg men cadeautje en/of uitrijmunt niet. Als je net vol enthousiasme van de borrel komt, nog druk in gesprek met iemand die je daar ontmoet hebt, is een evaluatieformulier ter plekke invullen wel het laatste waar je aan denkt. Eindresultaat is dan weliswaar een hoge respons, maar beperkte feedback en mogelijk ergernis bij de deelnemers (bij een van hun laatste indrukken van jouw event).”  

Nico wilde dat verbeteren en zo is MeetingMonitor ontstaan, als online evaluatietool, specifiek gericht op bijeenkomsten. Maar effectiviteit aantonen is meer dan alleen meten: “Vanuit mijn ervaring met zowel organiseren, faciliteren als accommoderen van bijeenkomsten hebben we onze dienstverlening steeds verder ontwikkeld om organisatoren te helpen hun events maximaal resultaat te laten opleveren. Ik noem daarbij bewust de term ROI even niet, omdat resultaat behalen voor iedereen anders is, en het lang niet altijd om kwantificeerbare financiële resultaten gaat. Er zijn veel meer manieren waarop je de toegevoegde waarde van jouw event kunt bepalen.” 

Welke waarde voegt jou event toe?
Een succesvol event voegt waarde toe voor alle betrokkenen. Dat gaat verder dan een goede beleving op de bijeenkomst zelf. Een geslaagd event stelt zowel de organisator als de deelnemers in staat hun doelstellingen te realiseren, of het nu gaat om (het bieden van) educatie, informatie, relatiebeheer, netwerken of een combinatie daarvan. 

MeetingMonitor ondersteunt en inspireert organisatoren vanaf het allereerste begin tot en met het inzichtelijk maken van de behaalde resultaten. Met als doel een optimale bijdrage te leveren aan het imago en rendement van bijeenkomst en organisatie. 

MeetingMonitor helpt… 

doelstellingen concretiseren én vertalen naar meetbare indicatoren, zodat inzichtelijk gemaakt kan worden of het event de gewenste gedragsverandering bij de deelnemers/bezoekers teweeg gebracht heeft of hier een aanzet toe heeft gegeven. 

verwachtingen en behoeften in kaart brengen. Jij wilt wat van de bezoekers, maar zij willen ook wat van jou. Hoe beter je weet wat je bezoekers verwachten van het event en wat hun behoeften zijn, hoe beter je hier op kunt inspelen.  

met het ontwerp van het event, zodat de organisatie doelstellingen en deelnemer verwachtingen hier optimaal in vertaald zijn.  

de reis van de deelnemer optimaliseren, zodat de alle elementen optimaal bijdragen aan het bereiken van de gewenste gedragsverandering?  

beleving en effecten in kaart brengen. De evaluaties en effectmetingen van het event vertalen we naar praktische rapportages, waarin we ook overige beschikbare, waardevolle data integreren.  

kansen signaleren en verbeteringen realiseren. Evaluaties en metingen leveren veel data op. Omdat wij zelf over meer dan 25 jaar ervaring met het organiseren én faciliteren van congressen en events beschikken, zijn we goed in staat de informatie te vertalen naar praktische adviezen om toekomstige events verder te verbeteren.  

 

MeetingMonitor by Qmatters
MeetingMonitor is onderdeel van Qmatters, een eigentijdse, onafhankelijke organisatie, gespecialiseerd in het duurzaam ontwikkelen van klantbeleving in (facilitaire) organisaties. Via een onderscheidende aanpak in onderzoek, training, coaching en advies levert Qmatters een bijdrage aan het verbeteren van de klant- èn medewerkerbeleving en daarmee het imago van organisaties. 

Wil jij meer toegevoegde waarde leveren met jouw events?We gaan er graag over met je in gesprek! 

 

MeetingMonitor | Qmatters
Nico Meyer CMM
nmeyer@meetingmonitor.net 
https://nl.linkedin.com/in/nicomeyer

MeetingMonitor-MPI-1-300x203

 

Author

PersonPlaceholder
MPI Nederland

 
Meer opmerking laden
Nieuwe code
Comment by from

 

 

 

Connect with Us