MPI Netherlands Nieuwsbrief

Ontvang uitnodigingen voor events & trainingen en blijf op de hoogte van nieuws uit de branche!
Meld je aan

Honorary Achievment Chapter Award

 

 

Studenten NHL Stenden pakken podium

2020-09-18 MPI Stenden World Forum (highres)-16

By: MPI Nederland | sep 27, 2020

Na een week met site visits naar onder andere de MPI partners Jaarbeurs en Ahoy Rotterdam, sloot een groep van 60 internationale studenten van NHL Stenden hun field trip af op het podium van de KWA in World Forum Den Haag.

World Forum General Manager Michiel Middendorf nam de studenten mee in de filosofie van dienend leiderschap waarna zij zelf aan de beurt waren en het podium pakten. In 10 groepen presenteerden zij zonder enige visuele ondersteuning een oplossing voor een probleem dat zich in het leven van een event manager kan voordoen. Creativiteit, het aandragen van 3 oplossingen en de argumentatie waarom de bewuste oplossing werd gekozen vormden de belangrijkste beoordelingscriteria. Het winnende team ontving een MPI lidmaatschap voor een jaar.

Naast site visits kregen deze derdejaars studenten als onderdeel van de minor event management diverse online lectures van vakgenoten. Ingrid Rip, naast haar rol als MPI bestuurslid verantwoordelijk voor de Academy, werkzaam bij het Event Design Collective was een van de docenten. ‘Deze generatie is ontzettend leergierig en slurpt de kennis van vakgenoten op. We hebben het gehad over hoe je tijdens events het brein kan helpen om zaken te leren en te onthouden. Ook al was het een online sessie, de groep deed geweldig actief mee en lijkt al helemaal gewend aan deze manier van college volgen.’

MPI is er voor elke professional, ongeacht in welke fase in zijn carrière zich deze bevindt. Vanuit die gedachte werken MPI Nederland en NHL Stenden al jaren samen aan een NEXT GEN programma waarbij de koppeling tussen studenten en het werkveld wordt gestimuleerd. MPI zoekt daarnaast ook actief naar een samenwerking met andere opleidingen waarbij toekomstige meeting- en eventcollega’s worden voorbereid op een carrière in onze branche.

Foto’s @janbuteijn

 

Author

PersonPlaceholder
MPI Nederland

 
Meer opmerking laden
Nieuwe code
Comment by from

 

 

 

Connect with Us