MPI Netherlands Nieuwsbrief

Ontvang uitnodigingen voor events & trainingen en blijf op de hoogte van nieuws uit de branche!
Meld je aan

Honorary Achievment Chapter Award

 

 

Vier vragen aan Robbert Weddepohl, de nieuwe voorzitter van de European Advisory Council.

Robbert

By: Robbert weddepohl | jan 31, 2021

Voormalig voorzitter Robbert Weddepohl is na zijn voorzitterschap van MPI Nederland nauw betrokken gebleven bij MPI. Eerst als lid van de European Advisory Council (EAC), en per dit jaar als voorzitter van dit Europese Advies Orgaan binnen MPI Global. Dit natuurlijk als vrijwilliger naast zijn baan als Commercieel en Operationeel directeur bij Van der Valk International. We stelden vier vragen aan Robbert.

Je bent voorzitter geworden van de European Advisory Council binnen MPI, maar wat doet de EAC eigenlijk?
De European Advisory Council heeft als doel te fungeren als de "stem" van de Europese MPI-community door aanbevelingen en input te geven met betrekking tot de Europese strategie van MPI, met een focus op het vergroten van het wereldwijde merk van MPI binnen Europa. Input richt zich op de groei van het aantal leden, de stabiliteit van de chapters en de implementatie van evenementstrategieën die consequent educatie, netwerk en meer zakelijke uitwisseling bieden voor bijvoorbeeld wereldwijde sponsoring en de MPI Foundation.

Voor wat betreft de input van alle chapters in Europa, sluit ik aan bij de maandelijkse Presidents call om enerzijds feedback te geven over de adviezen die we aan MPI geven. Anderzijds kunnen we die adviezen natuurlijk nooit geven zonder de input vanuit de Europese community.

Wat is het belangrijkste doel van de EAC?
MPI heeft een focus op Europa als groeimarkt. Relevantie is belangrijk en het internationale karakter van MPI biedt veel kansen. Zo is er in samenwerking met chapters in Europa een Europese event kalender, waarbij alle leden van MPI wereldwijd kunnen aansluiten bij een Engelstalig event van een Europees Chapter. Daarnaast is MPI branding en awareness een topic, waarin we vinden dat we  met alle sterktes die we hebben als vakvereniging dit ook over de bühne moeten brengen om onze relevatie bekend te maken. EMEC is als signature event een belangrijk onderwerp waar we over spreken. Daarnaast bekijken we hoe we EMEC nog beter kunnen inzetten als meerwaarde voor onze leden en als verbindend event binnen onze internationale vakvereniging.

Hoe ervaar jij de waarde van het MPI lidmaatschap?
Het bijzondere van MPI in Europa is dat alle chapters hun eigen culturele identiteit hebben, maar we allemaal hetzelfde doel hebben en dat is de meeting- en eventindustrie naar een hoger plan te tillen, waarbij educatie, community en zakelijke uitwisseling een rol spellen. MPI is als het ware een kwaliteitsstempel op je visitekaartje als meeting professional. Het netwerk biedt enorm veel mogelijkheden om met elkaar te connecten via het MPI online platform, je kunt adviezen vragen in diverse fora, chatten met leden wereldwijd en zo je netwerk en kennis vergroten. Voor mij is MPI een waardevol netwerk om bij te blijven op het gebied van trends en ontwikkelingen. Anderzijds kan ik in het netwerk ook zakelijk connecties leggen.

Hoe zie jij de toekomst van de meetingbranche?
Mijn verwachting is dat "live events' snel weer terug komen zodra het kan. Internationaal zal uiteraard wat langer op zich laten wachten, dat heeft met vertrouwen te maken, maar ook met de opstart van de economie en bedrijfsverkeer. Online is here to stay, maar zal wel afvlakken. De kleinere meetings en overleggen zullen vaker dan voor Corona via Teams of Zoom blijven plaatsvinden, dat zal ook gelden voor bijvoorbeeld landelijke of internationale salesteams die hun kick offs voorheen maandelijks op een locatie hadden. Maar juist door deze verandering, zal er meer behoefte komen aan meer aangeklede events en bijeenkomsten. Dat als mensen samen komen, er uitgepakt gaat worden met een goed inhoudelijk en sociaal programma. In dat kader verwacht ik ook een toename van meerdaagse zakelijke events.

Voor mij staat het adagio "When we meet, we change the world" van MPI nog steeds als een huis. Laten we dat vooral weer snel live doen.

 

Author

Robbert
Robbert weddepohl
TitleChairman MPI European Advisory Council

 
Meer opmerking laden
Nieuwe code
Comment by from

 

 

 

Connect with Us