MPI Netherlands Nieuwsbrief

Ontvang uitnodigingen voor events & trainingen en blijf op de hoogte van nieuws uit de branche!
Meld je aan

 

 

Next Generation Platform

 

MPI Nederland investeert veel tijd en energie in de “Next Generation”, de toekomst van ons vakgebied. Door in een vroeg stadium de juiste informatie en begeleiding te geven, krijgen studenten een goed en duidelijk beeld van de Meeting & Event industrie. Het doel om de gehele Meeting & Event industrie naar een hoger plan te tillen begint uiteraard door er voor te zorgen dat de nieuwe aanwas het juiste niveau heeft.

MPI probeert de brug te zijn tussen het bedrijfsleven en de opleidingen, zorgt voor mogelijkheden om praktijkervaring op te doen en springt in op de kansen die zich voordoen in de markt.
 

Next Generation Event

Het Next Generation Event wordt georganiseerd voor studenten en young professionals die geïnteresseerd zijn in de meeting & event industrie. Aan de hand van sprekers uit het werkveld, inspirerende workshops, een stage- informatiemarkt met bedrijven uit onze branche worden de deelnemers wegwijs gemaakt binnen de meeting & event industrie. Ook voor bedrijven die op zoek zijn naar gemotiveerde stagiair(e)s is dit een uitgelezen mogelijkheid om zich aan hen te presenteren.

 

Partners

World Forum Den Haag

Mede dankzij de voortrekkersrol van het World Forum Den Haag is het Next Generation Event inmiddels een groot succes. Sinds 2010 is het World Forum minimaal 1 x per jaar gastheer geweest van een Next Generation Event, geheel georganiseerd door studenten die een minor Event Management lopen. De mogelijkheid die de studenten krijgen om van A tot Z een evenement te mogen organiseren is een ervaring die vele malen verder reikt dan dezelfde exercitie op papier doen. Doordat het evenement ook echt plaatsvindt en alle facetten van het organisatieproces doorlopen moeten worden, doen ze relevante ervaring op en komen ze in situaties die “in het echte werk” ook kunnen gebeuren. Iets simpels als een uitnodiging sturen, krijgt bijvoorbeeld een hele andere dimensie. Wat komt er op de uitnodiging, klopt het programma, zijn alle sprekers bevestigd, naar wie gaan we het sturen, hoe komen we aan die gegevens etc.

World-Forum-The-Hague-JPG-300x142Het World Forum investeert naast het sponsoren van de locatie, de F&B, het aanmoedigen tot sponsoren van hun eigen partners voor bijvoorbeeld de AV, een aanzienlijk bedrag voor de begeleiding van de studenten. De samenwerking tussen het World Forum, MPI Nederland en de opleiding Stenden is een bijzondere en zeer waardevolle partnership. Er wordt een zeer serieuze investering gedaan in de toekomst van ons vakgebied en daar zijn we als MPI bijzonder trots op!

Neem voor vragen contact met MPI Nederland.

 

Stenden_Hogeschool-150x150

Scholen

Stenden Hogeschool

Al sinds het begin (2010) van het Next Generation programma krijgen 5 a 6 studenten de organisatie van het Next Generation Event in handen.  Ze volgen een 3e jaars minor Event Management aan Stenden University. Per editie krijgen de studenten een datum en de locatie en verder mogen ze alles zelf invullen. Er wordt vanuit MPI begeleiding gegeven en geholpen met het in contact brengen met de juiste partners en sprekers.

 

Connect with Us

Nextgen 3
Nextgen
NExtgen 2