MPI Netherlands Nieuwsbrief

Ontvang uitnodigingen voor events & trainingen en blijf op de hoogte van nieuws uit de branche!
Meld je aan

 

 

Een event staat of valt met heldere doelen!

Nico

By: Nico Meyer CMM | sep 27, 2018

Als iemand jou vraagt alle bijeenkomsten op te noemen waar je in het afgelopen half jaar aan deelgenomen hebt. Welke zijn je heel goed bijgebleven? Waardoor kwam dat? En waarom moet je voor andere echt je agenda erbij pakken om te herinneren dat je er geweest bent?

Grote kans dat de events die nog top-of-mind zijn jou op een of andere manier ‘geraakt’ hebben. Omdat je er iets geleerd hebt dat je in je dagelijkse werk goed kan gebruiken, omdat je er waardevolle ontmoetingen gehad hebt, of omdat de ervaring die je gehad hebt zo waardevol en inspirerend was.

Het event heeft waarde voor jou opgeleverd, die je bewust (of soms zelfs onbewust) zocht. Je gedrag is erdoor veranderd, want je bent het geleerde aan het toepassen, je hebt daadwerkelijk contact opgenomen met iemand of je vertelt anderen positief over het merk dat je die mooie experience geboden heeft.

En dat is nu precies waar een event toe moeten leiden…mensen die in beweging komen! Wil je dat kunnen realiseren, dan is er één voorwaarde die voor alle anderen gaat: Heldere doelstellingen.

Een paar vragen die je voor de start van elk event-traject in elk geval zou moeten stellen aan je (interne) opdrachtgever:

  • Waarom ga je dit evenement organiseren?
  • Wat moet het opleveren?
  • En waar blijkt straks uit dat dat gelukt is?

Als dit een helder verhaal oplevert, kun je die vragen ook loslaten op alle andere stakeholders die bij het event betrokken zijn. Denk maar eens aan…

  • De deelnemer – Waarom ga je aan dit evenement deelnemen? Wat moet het opleveren? En waar blijkt straks uit dat dat gelukt is?
  • De sponsor – Waarom ga je dit evenement sponsoren?…

Als het niet op elkaar aansluit, moet je weer terug naar de tekentafel, en je afvragen of dit event (of een event in het algemeen)het juiste middel is om de doelen van alle stakeholders samen te kunnen brengen en te realiseren.

Veel events die we in Nederland organiseren worden heel goed bedacht én uitgevoerd. Mooie voorbeelden zie je o.a. terug bij de Gouden Giraffe waar het neusje van de zalm boven komt drijven. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer uitstekende events, die misschien iets meer onder de radar blijven.

De geschiedenis leert weliswaar dat er ook zonder heldere doelen fantastische én succesvolle evenementen georganiseerd zijn. Soms als toevalligheid, soms omdat mensen gewoon een goed onderbuikgevoel hadden, soms door ervaring of omdat er ongepland iets moois ontstond.

Maar waarom zou jij jouw events aan het toeval overlaten?

Wil je weten hoe je jouw events effectiever maakt, met heldere doelstellingen én aantoonbaar resultaat? Dan heeft de MPI Nederland Academy op 15 juni 2018 voor jou dé training op de agenda staan: Effectieve(re) Congressen & Events organiseren.

 

Author

PersonPlaceholder
Nico Meyer CMM

 
Meer opmerking laden
Nieuwe code
Comment by from

 

 

 

Connect with Us