MPI Netherlands Nieuwsbrief

Ontvang uitnodigingen voor events & trainingen en blijf op de hoogte van nieuws uit de branche!
Meld je aan

 

 

“Indoor” Camp Fire Event – een terugblik

Campfire-2016-27-400x267

By: MPI Nederland | sep 27, 2018

Op 18 september heeft alweer het derde MPI-Camp Fire Event plaatsgevonden, dit keer bij Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer.  

Het Camp Fire Event van MPI begint langzamerhand een vaste waarde te worden voor de leden van MPI Nederland. Waar het eventprogramma van MPI doorgaans (natuurlijk) bestaat uit vakinhoudelijke content, is het Camp Fire Event meer gericht op persoonlijke ontwikkeling en inspiratie van onze leden. Uitkijkend over het Veluwemeer hield MPI zich bezig met de vraag hoe gezond het is om in deze branche te werken, hoe om te gaan met druk en stress: “Hoe doe ik dat nu? Wat kan er beter, of moet het roer zelfs volledig om?” Sprekers Klaas Boomsma, Jean-Marc Bilderbeek en Jochem Bukman namen de deelnemers mee in hun persoonlijke verhalen over gezond worden en blijven. 

Eventwell UK 

Het MPI-Campfire Event liep synchroon met de start van de het door Eventwell UK ingezette Britse Event Wellbeing Week, waarin aandacht werd besteed aan de (mentale) gezondheid binnen de eventbranche. Eventwell.org heeft een eigen website gelanceerd met blogs en nieuwsberichten, evenals gidsen en bronnen ter ondersteuning van event professionals. De afgelopen jaren blijkt uit meerdere marktonderzoeken dat eventmanager een van de meest stressvolle banen is. Ook dit jaar is volgens, onder andere jobsite Careercast en Forbes, gebleken dat een baan als eventmanager op plaats 5 staat van meest stressvolle banen. Aandacht voor dit onderwerp is zeker niet overbodig. 

Take Aways 

Jean-Marc Bilderbeek nam de deelnemers mee in zijn persoonlijke verhaal over succes en geluk, en over hoe zijn visie daarop tijdens zijn leven veranderd is. Hij maakte de deelnemers nog maar eens bewust over alle kaders die we onszelf opleggen waarbinnen we succesvol en gelukkig willen zijn. Zijn takeaways waren handige tips over hoe je eigen kaders te doorbreken, je vooral voor jezelf moet bepalen wat werkt en niet,  en over hoe voeding daarbij een rol kan spelen. Elke deelnemer ging naar buiten met de kracht van gember! 

Klaas Boomsma vertelde op zeer authentieke wijze zijn geschiedenis en worsteling met verslaving, en hoe hij daar letterlijk vandaan is gerend. Over klein beginnen met veranderen, haalbare beloftes aan jezelf en hoe stoer je eigenlijk moet zijn om hulp te durven vragen. Zijn takeaways hebben we vastgelegd voor Eventwell UK en kun je hieronder terugkijken. 

Jochem Bukman combineerde zijn wetenschappelijke burnout-kennis als psycholoog met zijn persoonlijke ervaring met het verschijnsel in zijn omgeving. Wat is dat nou, een burn out, en wat doet het met je?  Een zeer interactieve sessie waar ervaringen gedeeld werden, iedereen kent iemand die er last van heeft. Maakt dat het een modeverschijnsel van deze tijd of is het een kenmerk van de huidige werkdruk? Zijn takeaways kun je hieronder terugkijken Fraai Event 

Vanwege het slechte weer hebben we het event naar binnen moeten verplaatsen. Dankzij Fraai Projecten en onze partner ACS is het gelukt om het kampvuursfeertje toch naar binnen te halen en kijken we terug op een geslaagd Camp Fire Event!


 

Author

PersonPlaceholder
MPI Nederland

 
Meer opmerking laden
Nieuwe code
Comment by from

 

 

 

Connect with Us