MPI Netherlands Nieuwsbrief

Ontvang uitnodigingen voor events & trainingen en blijf op de hoogte van nieuws uit de branche!
Meld je aan

 

 

MBO en HBO Hotello’s opgelet!

diploma_sociale_hygiene_horeca_1-300x209

By: MPI Nederland | sep 27, 2018

Belangrijke wijziging wetgeving Drank- en Horecawet voor alle MBO en HBO Hotello’s

Vanuit MPI houden we ons als bestuur altijd bezig met de vraag hoe we een toegevoegde waarde kunnen zijn voor de gehele industrie en voor onze leden in het bijzonder. Voorbeelden hiervan zijn de sessies die we gehouden hebben over de Code Geneesmiddelen Reclame (CGR) en de sessie die in november gepland staat over de wijziging in de Europese Privacy Wetgeving; de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Tijdens deze sessie leert u wat u moet doen om aan deze verordening te voldoen met uw bedrijf voor 25 mei 2018.

Minder publiciteit heeft de wetswijziging in de Drank- en Horecawet gekregen die een grote impact kan hebben op onze industrie. Natuurlijk weet u dat iedereen die en horecavergunning wil aanvragen bij de gemeente, moet staan ingeschreven in het Register Sociale Hygiëne. Als je bent ingeschreven ontving je van het Register een Verklaring van kennis en inzicht sociale hygiëne. Deze verklaring wordt afgegeven door de Landelijke Examencommissie SVH (LEC-SVH).

Tot 2015 werd een MBO of HBO diploma Hotelschool gelijkgesteld aan het SVH diploma en het diploma Hotelschool was voldoende om te worden geregistreerd in het Register Sociale Hygiëne. Echter vaak wordt deze registratie niet geregeld en werkt men in de horeca in dienstverband, leidinggevende of zelfs als eigenaar zonder fysiek te staan ingeschreven in het Register. Zij hebben immers Het Diploma en tot op heden werd dit gedoogd.

Per 1 mei 2018 is dit echter niet meer mogelijk. Om de waarde van je diploma te behouden is het dus noodzakelijk om voor 1 mei 2018 je diploma te laten registreren in het Register Sociale Hygiëne.

Wat is hiervoor nodig?
Er zijn door de staatssecretaris twee bewijsstukken aangewezen die alsnog recht geven op inschrijving in het register tot 1 mei 2018. Na 1 mei 2018 vervallen alle behaalde diploma’s die nog niet geregistreerd staan en zal je opnieuw examen moeten doen om je te kunnen registreren.

Via deze link kun je zien welke oude diploma’s in aanmerking komen voor registratie.

Hoe kun je de registratie regelen?
De registratie in het Register Sociale Hygiëne kun je hier regelen. De kosten zijn €58, – incl. BTW.

Dus zoek je oude diploma op en registreer je nu het nog kan.

Marjolein_20Blok_400x400-283x300
 
 
 
 
 
 
 
 
Marjolein Blok-Dignum
MPI Bestuurslid
 

Author

PersonPlaceholder
MPI Nederland

 
Meer opmerking laden
Nieuwe code
Comment by from

 

 

 

Connect with Us