MPI Netherlands Nieuwsbrief

Ontvang uitnodigingen voor events & trainingen en blijf op de hoogte van nieuws uit de branche!
Meld je aan

Honorary Achievment Chapter Award

 

 

MPI Nederland gaat BACK2LIVE

fieldlab

By: Thijs Peters, Voorzitter MPI Nederland | feb 28, 2021

MPI Nederland gaat BACK2LIVE met Eventplatform en Fieldlabs
Eventplatform is het samenwerkingsverband van branche- en vakverenigingen van de Nederlandse MICE-industrie. MPI Nederland is lid van het eerste uur. Waar het Eventplatform pré-corona een vrij rustig bestaan genoot, heeft het sinds het begin van de corona-crisis een grote rol gespeeld in het voor beleidsmakers duiden van de economische en maatschappelijke waarde van de meeting- en eventsector. Met de samenwerking met Fieldlab Evenementen staat Eventplatform mede aan de basis van de weg naar herstel voor onze branche, iets waar we als MPI Nederland trots op zijn.
 
Het onderzoeksdoel van Fieldlab Evenementen is bekend: het ontwikkelen van gevalideerde bouwstenen als bewijslast voor veilige events, om zo de routemap naar herstel van onze branche positief te beïnvloeden. Daarvoor worden verschillende typen test-events georganiseerd.
Op maandag 15 februari was het zover in het Beatrix Theater. Vijfhonderd branchegenoten namen deel aan het eerste test-event van Fieldlab. Een zaal met 500 vooraf geteste deelnemers keken en luisterden naar onder anderen Jitske Kramer, Dolf Janssen & Menno Lanting. Het oude voelde even nieuw aan. Geen afstand houden tijdens de borrel, (soms) geen mondkapje, en weer even pal naast elkaar zitten in een zaal.
 
Ons gedrag is het afgelopen jaar veranderd. We zijn ons meer dan ooit bewust van de afstand tot een ander, letterlijk en figuurlijk. Hoe snel zouden we dat bewustzijn laten varen op een moment dat weer even ‘alles’ mocht? Snel, leerde dit event. De onwennigheid van dichter bij elkaar staan maakte snel plaats voor geluiden die we allemaal zo hebben gemist: Het geroezemoes van stemmen of een vol applaus voor sprekers en artiesten. Deze dag bewees het weer: Live geeft energie.
 
De coronatesten achteraf bevestigden wat vooraf verwacht werd: geen besmettingen naar aanleiding van dit eerste test-event. Laten we hopen dat de overige test-events hetzelfde resultaat opleveren. Gecombineerd met alle overige verzamelde data is de volgende stap op weg naar herstel nabij. We willen immers allemaal BACK2LIVE. Laten we hopen op een mooie zomer!
 
 

Author

Thijs Peters 2018-10-01
Thijs Peters, Voorzitter MPI Nederland

 

 
Meer opmerking laden
Nieuwe code
Comment by from

 

 

 

Connect with Us