Top Performing Chapter Award

MPI Netherlands Nieuwsbrief
Ontvang uitnodigingen voor events & trainingen en blijf op de hoogte van nieuws uit de branche!
Meld je aan

Top Performing Chapter Award

 

 

NXTMICE: State of the Industry

NXTMICE

By: MPI Nederland | jun 9, 2020

Afgelopen 2 juni heeft in Postillion Amsterdam NXT MICE State of the Industry plaatsgevonden, het eerste 1.5- meter congres van Nederland. Branche-breed werd de State of the Industry besproken, en vooruit gekeken naar de komende jaren. Dat we 2020 als een verloren MICE-jaar beschouwen, dat moge duidelijk zijn, maar hoe gaat de toekomst van Live eruit zien? Verwachten we dat we in 2021 weer langzaam terug te keren naar normaal, of is onze industrie blijvend veranderd? Onder meer Erik-Jan Ginjaar (Postillion Hotels), Maurits van der Sluijs (RAI), Pieter Bas Boertje (D&B) en Jos Vranken (NBTC) gaven hun visie op de nabije en verre toekomst, samen met nog 16 andere captains of industry.  Namens MPI Nederland nam Board Member Noortje Teurlings plaats aan de Tafel van 20.

Onder begeleiding van Roderik van Grieken (Nederlands Debat Instituut) werd de toekomst vanuit drie invalshoeken (economische perspectief, psychologisch perspectief en internationaal perspectief) onder de loep genomen aan de tafel van 20. In een apart gebouw van Postillion Amsterdam, en op locaties in Bunnik en Amersfoort Veluwemeer keken en luisterden eventprofessionals aandachtig om vervolgens op basis van de drie genoemde thema’s met elkaar in gesprek te gaan. Wat waren de bevindingen?

De branche heeft vertrouwen nodig. We moeten binnen de gestelde regels weer durven, al beginnen we klein. De hybride vorm van events zoals die nu ontstaat is daar een goede vorm voor. Om het vertrouwen verder te vergroten is het van belang dat de branche zich kan baseren op data. Hoe gedragen bezoekers zich in op een beurs of tijdens een event? Als branche, als steden, als land zullen we moeten communiceren dat we de benodigde veiligheid voor organisatoren en bezoekers kunnen garanderen. Een laag risico wordt een USP in de nabije toekomst. Daarvoor is het noodzakelijk dat we over de hele keten de krachten bundelen, om zo met elkaar een keten van vertrouwen te realiseren. Vertrouwen naar elkaar en naar de markt.  De versnelling die nu plaatsvindt in innovaties op technologisch gebied kan daarbij van grote waarde zijn.  De internationale MICE is voorlopig nog niet terug. De eerste aanzet is te verwachten vanuit onze buurlanden. Aandacht moet uitgaan naar het realiseren van internationale corridors met landen die zich in een gelijkwaardige herstelfase bevinden als Nederland.

Heb je het gemist en wil je horen en zien wat aan de Tafel van 20  is gezegd? Het plenaire gedeelte is hier terug te kijken. Verder is de dag door Postillion Hotels samengevat in een White paper.

 

Author

PersonPlaceholder
MPI Nederland

 

 

 

 

Connect with Us