MPI Netherlands Nieuwsbrief
Ontvang uitnodigingen voor events & trainingen en blijf op de hoogte van nieuws uit de branche
Meld je aan

 

 

Academy: Masterclass Microexpressie, wat bedoelt je klant nu eigenlijk?

Voeg toe: Outlook | ICal | Google Agenda
18 juni, 2019
10:00 - 6:00
Carlton President Hotel
Floraweg 25, 3542 DX
Utrecht,
Nederland
Organizer
MPI the Netherlands
Phone: 0205727355

Wegens succes herhaald!
Wie aanwezig was op het jaarcongres van MPI Nederland in Rotterdam in maart 2018. heeft al kennis met haar kunnen maken. Haar sessies werden als hoogst gewaardeerd met gemiddeld een 9,3! Daarom zijn wij er trots dat Denise Dechamps een masterclass 'microexpressie, wat bedoelt je klant nu eigenlijk' geeft.

Communicatie is een van de belangrijkste onderdelen van ons dagelijks leven en werk. We communiceren immers de hele dag; met vrienden, collega’s en potentiële klanten. In een gesprek bestaat onze communicatie voor minimaal 60% uit non-verbale signalen. Dit essentiële deel in onze communicatie staat centraal in deze masterclass.

Lichaamstaal lezen: wat is het voordeel?
In een half uurtje koffie drinken met een medewerker of potentiële klant worden er onbewust zo’n 800 non-verbale signalen getoond. Signalen met informatie over oprechte emoties, intenties en persoonlijkheid. Als je deze signalen kan lezen, krijg je snel inzicht in de belevingswereld en behoeften van je gesprekspartner. Je leest letterlijk en figuurlijk tussen de regels door, wat je in staat stelt proactief te handelen in plaats van reactief. Hierdoor kan je leiding houden en uitstralen in het gesprek en heb je meer grip op de resultaten.

Eigen uitstraling
Onderzoek toont aan dat lichaamstaal en uitstraling een veel groter effect heeft dan we denken. Wist je bijvoorbeeld dat de uitstraling van sollicitanten meer invloed heeft op potentièˆle werkgevers dan de feiten op hun CV? Dat artsen vaker aangeklaagd worden op basis van hoe ze non-verbaal communiceren, dan op basis van hun daadwerkelijke handelingen? En dat we op basis van de lichaamstaal van politici kunnen voorspellen of zij verkozen zullen worden?

Er wordt vaak gedacht dat uitstraling een statisch gegeven is, een kwestie van ‘je hebt het of je hebt het niet’. Maar in werkelijkheid is het veelal een kwestie van non-verbale communicatie. In deze masterclass maakt Denise deze ogenschijnlijk ongrijpbare begrippen zoals ‘uitstraling’ en ‘overtuigingskracht’ concreet, tastbaar en bovenal bereikbaar.

Ze hanteert daarbij de 3 P’s methode. Dat wil zeggen, persoonlijkheid, professie en purpose (doel). Door middel van een door onderzoek gefundeerde en in de praktijk bewezen methode, leer je hoe  je lichaamstaal op een gemakkelijke, authentieke en natuurlijke manier kunt aanpassen.

Voor wie
Communicatie is in vrijwel elk beroep een belangrijk onderdeel en elk vakgebied is uiteindelijk people business. Jezelf ontwikkelen op het gebied van non-verbale communicatie is inherent aan het verhogen van EQ en people skills.

Deze masterclass is speciaal gemaakt voor MPI en is voor zowel toeleveranciers als ook planners geschikt. Alle theorie en oefeningen in de training zijn gekozen met afweging van de relevantie voor onze specifieke doelgroep. Daarnaast wordt de theorie in de masterclass vertaald naar voor jou herkenbare praktijkvoorbeelden en inzetbare vaardigheden.

Je leert
Leidinggeven en presenteren: krachtiger en zelfverzekerd communiceren, gemakkelijker anderen motiveren en commitment creëren.
Sales en onderhandelingen: verhoog en versnel je sales en onderhandel succesvol door direct te zien waar de oprechte interesse en weerstand zit bij (potentiële) klanten.

Na afronding van de training ben je in staat om non-verbale signalen te herkennen bij gesprekspartners en hierdoor waardevol inzicht te krijgen in wat er in de ander omgaat nog voordat dit uitgesproken is. Hierdoor kun je proactief bijsturen in plaats van reactief. Daarnaast heb je meer inzicht in je eigen lichaamstaal en de invloed hiervan op jouw uitstraling en daarmee op je gesprekspartners. Je bent in staat om je  uitstraling aan te passen op het doel van het gesprek. Uiteraard op een authentieke manier die  goed en ontspannen voelt.

De masterclass heeft een interactief karakter, waarbij praktijk en theorie in elkaar verweven zijn. Inzicht krijgen, ervaring op doen en handvatten krijgen om er in de praktijk mee aan de slag te gaan, staan centraal.

Trainer
De training zal gegeven worden door Denise Dechamps, psycholoog, gecertificeerd lichaamstaalexpert en directeur van de Body Language Academy. Al ruim 10 jaar houdt zij zich bezig met het bestuderen van menselijk gedrag. Naast trainer, is zij een veelgevraagd spreker en bekend van radio en tv.

EXTRA
Na de masterclass ontvang je bovendien een online sessie met Denise.

Venue Details

Carlton President Hotel
Floraweg 25
3542 DX Utrecht

Connect with Us

 

 

Chapter Advertisement