MPIxEvents by MPI Scandinavia

Få et tilskud til dit eget event på op til 25.000 kr.
Ansøg her

MPI seminarer og events

Se her hvilke arrangementer der er i kalenderen
Se alle events her

 

 

Bæredygtighed i øjenhøjde

MPI GRAFIK - web - in other news

By: Susanne Simonsen | maj 31, 2023

Der er ingen tvivl om at vi i mødebranchen har fokus på bæredygtighed og hvordan vi kan bidrage positivt til en udvikling, hvor vi undgår at skade vores nærmiljø og at vi ikke bidrager negativt globalt. I MPI har vi løbende oplæg om bæredygtighed og hvilken betydning det har for branchen, strategier og ideer til hvordan vi kan forbedre vores aftryk.

Foreningen globalt har indsatser og komiteer, der arbejder målrettet med flere områder, blandt andet inklusion og human trafficking. Det kan dog for mange være en udfordring at inkorporere bæredygtighed mere synligt og som et reelt produkt der ændrer arbejdsgange, virksomhedskulturen og oplevelsen, vi skaber for møde- og konferencedeltagere. Der findes også en række whitepapers og tools på MPI Academy, som kan få inspiration fra.

Bliv Sustainable Event Strategist

MPI Internationals Acadmy tilbyder også en række uddannelsesmuligheder for eventplanlæggere og en af dem er Sustainable.Event Strategist. Det foregår online og her får mulighed for at få indblik i hele processen omkring bæredygtighed og events.

Som planner har man en række stakeholders og det kræver en business case til baglandet. Der er det vigtigt at gennemgå årsager og løsninger samt, hvordan man etablerer en kultur for at integrere bæredygtighed i et team. Man får også konkrete redskaber med til planlægning, budgetpraksis på området samt ideer til implementering og mål, rapporter og resultater.

En stor del af uddannelsen lægger også vægt certificeringer og frameworks, som bliver brugt i vores branche. Heriblandt, ISO2012, FN's verdensmål, EIC Sustainable Event Standards for at nævne nogle.   

Case: Bæredygtighed som brand og koncept på et venue

På venue siden har branchen i mange år arbejdet med bæredygtighed, som ikke længere kun inkluderer miljø. Det er langt mere fokuseret på alle aspekter af hvad bæredygtighed er og fx FN's verdensmål.

På Rungstedgaard har vi set, hvordan vi får gentænkt møderne og bruger omgivelserne mere synligt for deltagerne, så de får bedre indblik i vores klimavenlige, lokale og inkluderende koncepter for mødedeltagere. Gennem efteråret og vinteren har vores bålsted lagt ramme til mange frokoster, og her i foråret vil andre koncepter fylde på græsset, i parken og skoven og i kokkens store køkkenhave.

Det aktive element giver mødedeltagerne et minde og mulighed for at skabe unikke forbindelser med kollegaer, samarbejdspartnere eller kunder. Selvom man ikke har de samme muligheder som på Rungstedgaard, så er essensen, at man skal se på sine omgivelser og udnytte dem, så de bliver reflekteret produktet.

Til sidste så en anbefaling til alle jer, der ligesom mig, har en travl dag, er denne nye bog: From Confusion to Clarity on Climate Change. FAQs for busy people.

Læs artiklen her

 

Author

susanne.simonsen
Susanne Simonsen
Salgschef, Rungstedgaard & bestyrelsesmedlem MPI Scandinavia

 

 
Load more comments
New code
Comment by from

 

 

 

Sociale medier