MPIxEvents by MPI Scandinavia

Få et tilskud til dit eget event på op til 25.000 kr.
Ansøg her

MPI seminarer og events

Se her hvilke arrangementer der er i kalenderen
Se alle events her

 

 

Lydens betydning og lydnørderi + en fed premierefilm

16 november, 2023
14:30 - 19:30
CinemaxX
Kalvebod Brygge 57
1561 København,
Organizer
MPI Scandinavia

MPI arrangerer en eftermiddag i lydens univers hos CinemaxX Fisketorvet.

Vi får besøg af Peter Albrechtsen, der er prisbelønnnet lyddesigner og uddannet tonemester på Den Danske Filmskole. Han har arbejdet på en lang række både danske og internationale spillefilm, dokumentarfilm og TV serier, heriblandt ”Vores Mand i Amerika”, den Oscar-nominerede ”The Cave” og den amerikanske horrorfilm ”Evil Dead Rise”

Med andre ord nørder Peter lyd hver eneste dag, og i et hvert godt event kan lyd have en betydningsfuld rolle. Hvordan arbejder man i filmens verden med lyd? Hvad kan lyd? Og hvordan kan vi lade os inspirere?

Efter oplægget vil vi få en bid mad og nyde en god film i hinandens selskab (valgfrit - tilmelding via TicketButler)

Program:
14:30 -14:50 Velkomst og kort rundtur i biografen
14:50 -15:00 Velkomst fra CinemaxX og MPI
15:00 -16:00 Oplæg ved Peter Albrechtsen, prisvindende lyddesigner
16:00 - 16:30 Kort pause med en sandwich og lidt at drikke
16:30 - ca. 19.30  Vi ser en film sammen: Premiere på filmen The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes – 1 ledsager er velkommen       

Peter Albrechtsen ´er en prisvindende dansk lyddesigner og musiksupervisor, baseret i København. Han arbejder på både danske og internationale spillefilm og dokumentarfilm. Hans seneste credits inkluderer den Oscar-nominerede film "The Cave", Christina Rosendahls spillefilm "Vores mand i Amerika/The Good Traitor", som nu spiller i danske biografer, samt lydeffektoptagelse til Christopher Nolans "Dunkirk".

Peters film har konkurreret ved både Sundance Film Festival, Berlin Film Festival og South by Southwest. Han er blevet nomineret til Robert-prisen for Bedste Lyddesign seks gange og har vundet både en Robert og en Bodil for sit arbejde på "The Idealist" i 2016. Derudover er han blevet nomineret seks gange til en af de mest prestigefyldte amerikanske priser for lyddesign i film, MPSE Golden Reel Award.

Peter har været medlem af Academy of Motion Picture Arts and Sciences siden 2017 og blev i år også medlem af Emmy TV Academy. Udover sit lydarbejde har Peter Albrechtsen arbejdet som musiksupervisor og har tæt samarbejdet med globalt anerkendte musikere som Antony and the Johnsons, Jóhann Jóhannsson og Efterklang. Peter har også skrevet om musik og film for forskellige danske og internationale magasiner og har holdt foredrag om lyddesign rundt om i verden.

 


    Venue Details

    CinemaxX Fisketorvet er Danmarks største biograf. Med hele 14 sale, herunder en IMAX sal med hele 549 sæder, er biografen helt anderledes end andre biografer, og beværter alt fra konferencer, udstillinger og ikke mindst gallapremiere på de nyeste film. CinemaxX er en del af Fisketorvet, som undergår en stor forvandling og i 2024 forventes både biografen at være helt nyrenoveret og Fisketorvet åbner sit nye madmekka med udsigter over vandet.

    www.cinemaxx.dk/koebenhavn/ 


    Sociale medier